);
);
);
);
Datavibes logo

Hi, wij zijn Datavibes, partner in Data Engineering, Data Science en Business Intelligence.

Het geheime data ingrediënt? Dat zijn wij!

Je kunt terabytes aan streaming data in een heksensketel gooien en roeren tot je anderhalf ons weegt, maar inzichten borrelen niet vanzelf op. Om van data naar actionable insights te komen, is een extra ingrediënt nodig. Een ingrediënt dat voorkomt dat je team innovaties uit pyriet smeedt, in plaats van uit 24k datagoud. En een ingrediënt dat je in staat stelt dat verschil überhaupt te zien. Datavibers zijn dat ingrediënt. Onze mensen draaien mee binnen bestaande teams, signaleren behoeften en zetten Data Engineering en Data Science expertise in om het verschil te maken. Dit is wat we doen:
DATA STRATEGY
DATA ANALYTICS
DATA ARCHITECTURE
DATA SCIENCE
DATA ENGINEERING

Onze meerwaarde

  Beter weten wat er in de wereld speelt
  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken neemt belangrijke beslissingen. En die kunnen alleen goed worden onderbouwd als ambtenaren globale trends en ontwikkelingen kennen en meewegen. Maar welk wereldwijd nieuws is in welke situatie relevant? Datavibes experts ontwikkelden een model dat wereldwijde nieuwsartikelen analyseert en de voor Buitenlandse Zaken relevante berichten automatisch markeert. Een big numbers game, want gemiddeld worden er 3,5 miljoen artikelen per dag verwerkt. …
  Versimpelen van opzoekmethodiek
  We ontwikkelden een intuïtief platform dat duizenden complexe chemische analyses uit verschillende bronnen met elkaar combineert. Dit biedt gebruikers de kans om binnen enkele seconden (volledig of gedeeltelijk gelijke) metingen en trends te signaleren. Dit levert veel tijdswinst op, want voordat het platform werd geïmplementeerd, moesten mappen met duizenden bestanden worden doorgespit. Met alle kansen op menselijke fouten die nu eenmaal inherent zijn aan handwerk. …

Waar wij onze klanten dankbaar voor zijn

 • De duurzame partnerships: 6+ jaar is geen uitzondering
 • De impactvolle projecten die we samen met opdrachtgevers realiseren
 • De inspirerende verhalen die we daardoor op verjaardagen vertellen
 • Dat we mogen meedenken over de data (platform) strategie
 • De passie en het werkplezier van al onze professionals
Neem contact op

Keep Calm and Love Data

Data neemt geen strategische beslissingen. En gelukkig maar! Maar zonder actiewaardige inzichten vaar je puur op warme onderbuikgevoelens. En wordt het lastig om een rationele koers naar het beloofde land uit te stippelen. Of om plotseling uit de mist opdoemende ijsbergen te ontwijken. Datavibes maakt de business strategie meetbaar door die te koppelen aan de data strategie. Zo worden korte en langere termijn doelen meetbaar en bijsturen makkelijker. Samen met interne specialisten zorgen we er bovendien voor dat het dataplatform ‘klaar’ is voor toekomstige groei.


“We komen samen tot een strategie die borgt dat data veilig op het dataplatform landt. Ook als de hoeveelheid en verscheidenheid aan data explosief toenemen.”

Wat maakt onze experts speciaal

 • Doorvoelde passie voor het beste klantresultaat
 • Grote mate van eigenaarschap
 • Up-to-date kennis door continue kennisdeling
 • Ervaring met een brede range aan tools en technieken
Neem contact op

Interesse om bij (of mét) ons te werken? Laat ons je terugbellen

Meer weten over Datavibes en Datavibers? Als je IT-professionals zoekt om bedrijfskritische projecten over de finish te slepen: we serveren een goede bak koffie bij elk gesprek. Virtueel stomend. Of fysiek dampend. Dat is your call. Maar welke koffievariant je ook kiest: we’ll call you. Beloofd!