);
Datavibes logo

DATA ANALIST

“Als data analist kreeg ik de kans om aan klantprojecten te werken met Power BI. Het is mijn taak om deze technologie te gebruiken om klantdoelen te bevorderen, en dat is lonende ervaring” aldus (C.H. Atgpt)

Het onvermijdelijke intro
Met dank aan C.H. Atgpt voor de inspirerende woorden. Hoewel: inspirerend? Eigenlijk scratcht de AI slechts aan de surface van wat Datavibes zo aantrekkelijk maakt. Want ja, natuurlijk zetten we tools als Power BI in om klanten te helpen business ambities te behalen, maar dat zegt niks over de manier waarop (hint: vaak op ingenieuze manieren), met wie (hint: samen met eigenzinnige collega’s) en hoe (hint: in een setting waar het delen van ervaringen de standaard is). Spreekt dat je aan? Om nogmaals C.H. Atgpt te citeren: “Alle data analisten opgelet! Moe van het dealen met rommelige data en saaie projecten? Word lid van ons team en laat ons jouw data frons ondersteboven zetten! We beloven een eindeloze hoeveelheid koffie en snacks om jouw analytische genie van brandstof te voorzien!” Volgens ChatGPT was die call to action werkelijk onweerstaanbaar. Dus bij dezen.

Als Data Analist..
Land je thuis. Soms letterlijk, want als jij algoritmen aan de keukentafel wilt opvoeden, mag dat. Maar in ieder geval figuurlijk, omdat het fijn ‘thuiskomen’ is in een community van gelijkgestemden. Waar je precies aan werkt? Denk aan een data model dat zinvol van zinloos nieuws onderscheidt. Of aan een platform dat complexe chemische analyses uit allerlei bronnen combineert en gebruikers in staat stelt om daar trends in te spotten. En meer, want we surfen op een tsunami van spannende opdrachten voor uiteenlopende klanten. Los van het conceptualiseren, bouwen en implementeren van (big) data platformen, met al het query en scripting werk dat je daarmee associeert, pak je vaak een consultancy rol richting de klant. Bijvoorbeeld door hen mee te voeren op data-ontdekkingsreis, samen na te denken over begrijpelijke visualisaties en de data-savviness van afdelingen en collega’s te stimuleren. Geen rol dus voor mensen die science for science’s sake willen bedrijven, maar een inkoppertje als je data-inzichten als startschot van impactvolle innovaties beschouwt.

Data-savvy arbeidsvoorwaarden
o Een salaris waar vergelijkende algoritmen blij van worden: €4200 tot €6500 bruto per maand
o Goed leasebudget (ook om elektrisch te rijden), snelle laptop, dito smartphone, onkostenvergoeding en pensioenregeling
o Volwassen setting – family comes first – waarbij flexibiliteit is ingebakken
o Lijntjes die zo kort zijn dat je er niet over kunt struikelen (behalve misschien op vrijdagmiddag)
o Interessante projecten bij aansprekende opdrachtgevers: alles wat je doet, heeft impact
o Data engineering en data analyse peers die elkaar elke dag sterker willen maken
o Veel ontwikkelmogelijkheden: als jij verder wilt, kom je verder. Beloofd.

Wat de data ons influistert
o Dat je T- SQL en Power BI tot je vaste vriendenclub rekent
o Dat je Azure, SQL Server en DAX  ieder geval als goede kennissen beschouwt
o Dat je een hybride bent: 50% data nerd / 50% consultant
o Dat je óók goed kunt schakelen met mensen die niet met data ontbijten, lunchen en dineren
o Dat je jezelf wilt blijven ontwikkelen én de ontwikkeling van collega’s wilt versnellen
o Dat je blij wordt van afwisseling en inhoudelijk complexe uitdagingen

Wat zegt de data over jou
o Minimaal 4 jaar dedicated ervaring in de rol als Data Analist
o Nederlands spreken en schrijven op professioneel niveau

Meer weten? Van een toekomstige collega horen of deze vacature wel op waarheid is gebaseerd? 😉 Bel Norbert op 06-16404778 of mail jobs@datavibes.nl Ook als je nog niet alles van ons wensenlijstje afvinkt.

Solliciteer nu

Heeft bovenstaande vacature jouw interesse gewekt? Graag vertellen wij jou er meer over en maken we een afspraak om elkaar te leren kennen.